Oświadczenie Fundacji Auxilia w sprawie zbiórki dla Alana

Wiele kontrowersji wzbudziła zorganizowana przez Fundację Auxilia zbiórka na rzecz Alana, który stracił mamę w listopadowym wypadku, który miał miejsce w Tylmanowej. W komentarzach jest wiele zarzutów zarówno pod kątem organizatora zbiórki, jak i portalu M jak Małopolski. Nie ma naszej zgody na żaden hejt w internecie!!! Poniżej prezentujemy oświadczenie fundacji.

OŚWIADCZENIE

Fundacja refunduje koszty na podstawie otrzymanych dokumentów księgowych (rachunki, faktury) lub innych, które jasno i precyzyjnie potwierdzają wydatkowanie środków pieniężnych. Zrefundowane koszty muszą pozostawać w zgodzie z celem zrealizowanej zbiórki. W przypadku zebranych środków dla osób małoletnich, przekazywane one zostają opiekunom prawnym dziecka.

W przypadku 2-letniego Alana, jesteśmy w posiadaniu dokumentów potwierdzających wypadek (w którym zginęła mama chłopca) jak i stan zdrowia dziecka.

Wnikliwie weryfikujemy wszystkie nasze zbiórki i osoby potrzebujące. Konkretne działania podejmujemy po zebraniu dokumentacji potwierdzającej sytuację Podopiecznego oraz po podpisaniu umowy z Podopiecznym lub jego opiekunem prawnym. Jako fundacja rozliczamy się z każdej złotówki. Stąd pewność, że zebrane środki nie zostaną przeznaczone na inne cele, niż te które zostały opisane w realizowanej zbiórce.

Tomasz Zawidzki
Prezes Zarządu Fundacji Auxilia

W związku z padającymi oskarżeniami także w kierunku redakcji M jak Małopolska oświadczamy, że na prośbę fundacji opublikowaliśmy artykuł. Wszystkie fałszywe informacje oraz wszelaki hejt będziemy kierować na drogę sądową.

Skomentuj post

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.