Świąteczny Karp z Ekologicznych Stawów
Karp, symbol wigilijnej wieczerzy, pochodzi z ekologicznych stawów Doliny Będkowskiej. Chrupiąca skórka i doskonały smak przyciągają mieszkańców Krakowa, którzy chętnie biorą udział w tym wyjątkowym wydarzeniu. Joanna i Bartłomiej Szczoczarzowie przez ostatnie cztery lata ufundowali już ponad 40 tysięcy porcji wigilijnych przysmaków.
W tym roku krakowianie po raz kolejny mają okazję spróbować:
- Smażonego karpia
- Wegetariańskiej kapusty z grochem
- Pieczywa
Kiedy i gdzie można otrzymać karpia w Krakowie?
Poczęstunki będą odbywać się w sześciu lokalizacjach Krakowa. Start każdego wydarzenia zaplanowano na godzinę 16:00:
2 grudnia (poniedziałek) – Nowohuckie Centrum Kultury
4 grudnia (środa) – Rynek Podgórski
6 grudnia (piątek) – rondo Mogilskie
9 grudnia (poniedziałek) – parking przy pętli Kurdwanów
11 grudnia (środa) – plac Inwalidów
13 grudnia (piątek) – Mały Rynek
Dlaczego Warto Wziąć Udział?
Smak tradycji: Możliwość spróbowania klasycznych wigilijnych potraw.
Lokalne produkty: Ryby z ekologicznych stawów, przygotowane z dbałością o najwyższą jakość.
Atmosfera świąt: Wspólne celebrowanie przedświątecznego czasu w sercu miasta.
Dla każdego: Wydarzenie otwarte i bezpłatne dla wszystkich mieszkańców.
Nie przegap okazji, by poczuć magię świąt w najlepszym wydaniu. Odwiedź jedną z sześciu lokalizacji i doświadcz wyjątkowego smaku Wigilii w Krakowie!
Napisz komentarz
Komentarze